Τοποθεσια & προσβαση

 
Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό Ελληνικής επικράτειας βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και υψώνεται πάνω από τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου. Ως γεωγραφική οντότητα αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Μακεδονίας και Θεσσαλίας και από αρχαιοτάτων χρόνων αποτέλεσε φυσικό εμπόδιο στην προς νότο προσπέλαση διαφόρων επίδοξων κατακτητών.

Ο Όλυμπος αποτελεί έναν ανεξάρτητο ορεινό όγκο, κυκλικής μορφής με μέση διάμετρο 25km, ενώ η περίμετρος του φτάνει τα 80km. Την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου αποτελεί ο Μύτικας ή Πάνθεον με υψόμετρο 2918m, η οποία απέχει μόλις 18km από τις ακτές της Πιερίας. 
 
Η σύνδεση του Ολύμπου με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας  και της Θεσσαλονίκης γίνεται τόσο με τραίνο (www.ose.gr), όσο και με τις υπεραστικές συγκοινωνίες (www.ktel.gr). Επίσης η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Αυτοκινητόδρομός Αιγαίου, Ε75 - Α1) περνάει από το ανατολικό τμήμα του Ολύμπου (Αθήνα - Λιτόχωρο: 420km, Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο: 90km) κάνοντας εύκολη και αποτελεσματική την πρόσβαση προς το βουνό των Θεών.


Πηγή: www.olympus-climbing.gr

MT OLYMPUS 360° SUMMITS VIEW

Επισκεφθείτε όλες τις κορυφές του Ολύμπου

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ