Προφητης Ηλιας | 2.803m

Στις αρχές του 16ου αιώνα ο Όσιος Διονύσιος περιπλανείται στον Όλυμπο με σκοπό να βρεί το κατάλληλο μέρος για να ιδρύσει το μαναστήρι του. Θεωρείται ο πρώτος εξερευνητής του Ολύμπου και είναι αυτός ο οποίος το 1550 έχτισε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην ομώνυμη κορυφή. Στη θέση αυτή λέγεται ότι υπήρχε ο Ναός του Απόλλωνα, αποδεικνύοντας ότι οι πιστοί είχαν πρόσβαση στο βουνό από την αρχαιότητα. 

Ωστόσο, ορισμένοι συγγραφείς αναφέρουν ως πρώτο εξερευνητή τον Σουλτάνο Μεχμέτ Δ΄, ο οποίος γύρω στο 1669 ανέβηκε στις νότιες κορυφές με συνοδεία εκατοντάδων υποτακτικών, άλογα και καμήλες. Σκοπός του όμως δεν ήταν η εξερεύνηση του βουνού, αλλά το κυνήγι.  

Από το οροπέδιο των Μουσών ο επισκέπτης χρειάζεται λίγότερο απο 40 λεπτά για να φτάσει στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, βαδίζοντας πάνω σε ένα αρκετά καλό μονοπάτι. Η θέα προς τις βόριες κόψεις κόβουν την ανάσα, ενώ η θάλασσα ανατολικα γίνεται ένα με τον ορίζοντα. Ιδανικό σημείο για να δει κανείς τις πρώτες αχτίδες του ήλιου να αγγίζουν το Στεφάνι

INFO
    • ΥΨΟΜΕΤΡΟ 2.803 m
    • ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ 40° 5'52.69"N / 22°21'52.52"E
    • ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ 20' από το οροπέδιο των Μουσών
    • ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ Καλή 

MT OLYMPUS 360° SUMMITS VIEW

Επισκεφθείτε όλες τις κορυφές του Ολύμπου

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ